Partnerlikten Babalığa Geçiş

Erkekler İçin Doğum Hazırlığı

Çocuk sahibi olmak, erkekler için de (en büyük olmasa da) hayattaki en köklü değişikliklerden biridir. Bu nedenle, iyi bir hazırlık, bir erkek olarak doğuma ve değişen aile yapısındaki yeni rolünüze hazırlanmanıza olanak sağladığı için çok önemlidir

Sizin için Öneriler

Kendinizi geliştirin

Bebek geldiğinde hayat nasıl değişir? İnternetteki kitaplar, babalar için özel forumlar ve kendi babanız ve zaten baba olan arkadaşlarınızla yaptığınız sohbetlerin tümü faydalı tavsiyeler sağlayabilir. Burada son derece yararlı tavsiyeler bulacaksınız. Bir kez ne bekleyeceğinizi bildiğinizde, tamamen yeni (öz) bir bakış açısına sahip olursunuz.

Birlikte öğreneceksiniz

Eşinize jinekolog ve ebe randevularında, doğuma hazırlık sınıfında, akupunktur, masaj, hamilelikte yüzme ve diğer doğum öncesi randevularında eşlik edin. Bu, bir çift ve müstakbel anne baba olarak aranızdaki bağı da derinleştirir. Aklınıza takılan soruları da sorma fırsatınız olur

Bebeğinizle konuşun

4. aydan itibaren bebek anne karnında duyabilir. Yumuşak ama işitilebilir bir sesle ona kendinizden ve günlük hayatınızdan bahsedin. Bu sayede çocuğunuz sesinize aşina olacak ve aynı anda hem onunla hem de partnerinizle aranızdaki bağı kuvvetlendirmiş olursunuz.

Çocuğunuzun varlığını hissedin

Bebeği hamileliğin ortasında hissedebileceksiniz. Annenin karnında tekmeler atar ve jimnastik yapar. Dışarıdan ellerinizi karnına koyarsanız bebeğinizi hissedebilirsiniz. Hatta parmaklarınızın arasına yerleşebilir ve midede kayarken hareketlerinize eşlik edebilir.

Sabırlı olmalısınız

Eşinizin tüm kişiliği olmasa da davranışları aniden değişiyorsa, bunu kişisel algılamayın. Biliyorsunuz ki suçlu hamilelik hormonları..

Kendinizi doğuma hazırlayın ve sakin olun

Planlanan tarihte neredeyse hiçbir bebek gelmez. Telefonunuzu her daim açık tutun ve ulaşılabilir olun. İstediğiniz zaman ayrılabilmeniz için işvereninizi “bekleme” durumunuzdan haberdar etmeniz önemlidir.